Knjiga Kit na plaži govori o punci Niki, ki se s svojo družino iz Francije preseli nazaj v Slovenijo. Nika deveti razred konča na novi šoli, kjer si hitro najde nove prijatelje in je zelo priljubljena. Ima brata z downovim sindromom, ki pa ga skriva pred prijatelji. Nekega dne se zgodi, da Niko prijatelji nenapovedano obiščejo. Ugotovijo, da ima brata, ki je drugačen. Z naslednjim dnem se v šoli prijatelji nočejo več družiti z njo, zato je jezna. Odloči se, da bo pobegnila od doma. Njen brat Igor opazi, da se nekaj čudnega dogaja, zato gre z njo. Ker je Igor utrujen, se ustavita v parku imenovanem Plaža … Kako se zgodba razplete in kaj zanimivega se še zgodi, pa si preberite sami.

Knjiga Kit na plaži je zelo poučna in zanimiva. Med branjem mi je bila najbližje glavna junakinja Nika.

Knjiga ima naslov po delu besedila iz zgodbe, ko Igor zaspi v parku Plaža. Knjigo sem si izbral zato, ker sem slišal, da je zelo dobra in da se hitro bere. Knjigo bi priporočal vsem, ki so jim všeč dobre in zanimive knjige.

Od pisatelja Vinka Möderndorferja še nisem prebral nobene druge knjige, a še nameravam, saj se mi zdijo njegove knjige zelo zanimive.

Ivor Maček, 8. r.

Dostopnost