V petek, 19. aprila, smo na naši šoli prvič organizirali Noč s knjigo v šolski knjižnici. Dogodek smo posvetili svetovnemu dnevu knjige, ki je 23. aprila.

Ob 17. uri smo se zbrali v šolski knjižnici, kjer smo se najprej posedli v krog in srečanje začeli s socialnimi igrami, v katerih smo se bolje spoznali, razmigali svoje možgančke in se pripravili na nadaljnje dejavnosti.

Doma smo prebrali mladinski roman slovenskega pisatelja Vinka Möderndorferja Kot v filmu, tako smo z lahkoto sodelovali v delavnicah, ki so sledile.

Prisluhnili smo branju izbranih odlomkov iz knjige in se o njih pogovarjali. Ugotavljali smo, kaj je pravo prijateljstvo, izdelali plakat, kaj lahko najstniki počnemo brez elektronskih naprav (telefonov, televizije, interneta …), razmislili o moči in pomenu barv, narisali svojo sanjsko sobo v le eni barvi … Vse teme so se seveda navezovale na vsebino prebrane knjige.

Do večerje smo bili tako že pošteno lačni in smo se razveselili palačink, ki so jih napekle naše učiteljice. Polnih želodčkov smo pomili posodo in pospravili gospodinjsko učilnico ter se pred spanjem z lučkami odpravili na krajši sprehod do Veselice. Tam smo se zazrli v nebo in opazovali zvezde, nazaj grede pa že razmišljali, kako bomo noč preživeli v šoli.

Okoli desete ure smo se pripravili za spanje – spali smo v knjižnici na blazinah v spalnih vrečah – prižgali nočne lučke, vzeli v roke vsak svojo knjigo in še nekaj časa brali.

Ko so učiteljice ugasnile luči in smo si zaželeli lahko noč, smo potrebovali kar nekaj časa, da smo se umirili in nato zaspali.

Po nočnem počitku nas je v soboto zjutraj čakal zajtrk, nato pa smo se okoli devete ure veseli in polni novih vtisov odpravili domov.

Mentorice: Špela Cimerman Hudopisk, Urška Dragovan, Naja Kebe

 —

VTISI UČENCEV

Všeč mi je bilo več stvari: da smo se med sabo še bolj povezali, pogovor med seboj, igre ter razne delavnice, branje, nočni sprehod in prenočitev.

Noč s knjigo bi priporočala tudi sošolcem, saj nas je ta noč združila in ustvarila lepe spomine.

Iris

Všeč so mi bili druženje, palačinke za večerjo, spoznavne igre ter pogovori o knjigi. Sošolcem, ki radi berejo, bi vsekakor priporočala Noč s knjigo, saj menim, da bi jim koristilo.

Katja

Všeč so mi bili vzpostavljanje novih prijateljskih vezi, druženje in smeh. Zelo zabavne so bile spoznavne igre. Mislim, da bi tudi nekateri moji sošolci uživali v tej dejavnosti.

Jana

Všeč so mi bile palačinke in ko smo šli na sprehod. Imeli smo se lepo, le blazine so bile malo pretrde, zato nisem takoj zaspala.

Ina

Noč s knjigo bi priporočila tudi sošolcem, saj je bilo zelo zabavno in zanimivo. Všeč mi je bilo, da smo lahko dolgo spali, rada pa bi, da bi se lahko pred spanjem dlje pogovarjali.

Ajda C.

Všeč mi je bilo, da smo se veliko družili in da smo veliko delali v skupinah. Najbolj pa sta mi bila všeč večerja s palačinkami in večerni sprehod. Noč s knjigo bi definitivno priporočila sošolcem, saj mislim, da bi jim bilo zelo lepo.

Eva

Zelo všeč mi je bila igra, ki smo se jo igrali na začetku. Zelo dobre so mi bile tudi palačinke za večerjo. Noč s knjigo bi priporočal sošolcem, saj se lahko bolje spoznajo med seboj.

Blaž

Najbolj zanimivo se mi je zdelo spanje. Kar nisem mogla verjeti, da spimo v šoli.

Hana

Všeč sta mi bila sprehod in večerja, najbolj zanimivo pa mi je bilo spanje.

Tilen

Všeč mi je bilo, da smo jedli palačinke in šli na sprehod, zvečer pa bi si želela, da bi bili lahko pred spanjem dalj časa budni.

Brina Ž.

Zelo všeč so mi bile palačinke za večerjo … in nočni sprehod. Zanimivo je bilo prespati v šoli.

Ajda Z. M.

Najbolj všeč mi je bilo, da smo jedli slastne palačinke in šli na sprehod. Pa tudi spanje. Prijateljem bi Noč s knjigo priporočal, saj je bilo zanimivo in zabavno.

Žiga

Všeč mi je bilo, da smo imeli različne dejavnosti – npr. spoznavne igre, da smo skupaj obravnavali knjigo …

Noč s knjigo bi priporočala predvsem tistim, ki radi berejo in želijo preživeti lep dan s knjigami, poln zabavnih aktivnosti.

Super je bilo!

Brina P.

Všeč mi je bil večerni sprehod in gledanje zvezd.

Edin

Najbolj všeč mi je bilo, ko smo jedli palačinke in šli na sprehod. Le postelje – blazine – so bile neudobne za spanje.

Filip

Dostopnost